1 кг огірків, 500 г патисонів, 20 г часнику, 10 г свіжого гострого перцю, по 2—3 гілочки петрушки, селери, кропу, листки чорної смородини й вишні
Для розсолу: 1 л води, 60 г солі
Патисони розрізати на 4 частини. Огірки й патисони укласти в банки, перекладаючи зубцями часнику, кільцями гострого перцю, листками й зеленню, залити розсолом, що кипить. Залишити за кімнатної температури на 3—4 дні. У цей час розсіл може виливатися з банок, тому Ікраще поставити їх на тацю. Потім злити розсіл в окрему ємність. У банки влити окріп, залишити на 15 хв, воду злити. Процедуру повторити. Розсіл профільтрувати й довести до кипіння. Залити овочі розсолом. Банки закрутити й укутати до остигання.