2 кг болгарського перцю жовтого й червоного кольору
Для маринаду: 500 мл води, 500 мл яблучного соку, 50 г солі, 80—100 г меду, 50 мл 9 %-ного оцту, 50 мл олії, 2—3 бутони гвоздики, щіпка кориці
Болгарський перець нарізати довільно. Для маринаду змішати всі складові (якщо яблучний сік не надто солодкий, можна збільшити або зменшити кількість меду), довести до кипіння й кип’ятити 3—4 хв. У приготовленому маринаді бланшувати перець невеликими порціями по 4—5 хв, потім перекласти в банки. Залити перець маринадом, що кипить. Банки накрити кришками й стерилізувати: місткістю 0,5 л — 10—15 хв, 1 л — 15—20 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.