Для начинки: 50—70 г зелені кропу, 50—70 г зелені петрушки, 40 г часнику, 15 г свіжого гострого перцю, 10 г цукру, 20 г солі, 50 мл олії, 30 мл 9 %-ного оцту
Болгарський перець промити, обсушити, викласти на деко й запікати в духовій шафі до м’якості (він має потьмяніти). Гарячий перець перекласти в пакет, щільно зав’язати, залишити на 10 хв. Потім акуратно очистити від шкірочки, видалити серцевину. Рідину, що виділилася під час запікання, зібрати. Кріп, петрушку, часник і гострий перець подрібнити у блендері, додати сіль, цукор, оцет і олію. Вкласти в кожен перець трохи приготованої начинки. Фарширований перець укласти в банки місткістю 0,5 л, влити рідину, що виділилася під час запікання. Якщо її замало, долити окропу, заповнивши банки доверху, і стерилізувати протягом 15—20 хв. Потім закрутити банки й укутати до остигання.