2 кг грибів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 200 мл олії, 40—50 г солі, 30 мл 9 %-ного оцту, лавровий листок, мелений чорний перець до смаку
Гриби ретельно промити, відварити в підсоленій воді протягом 20 хв. Потім пропустити через м’ясорубку. У сотейник влити половину олії, викласти подрібнені гриби, тушкувати 20 хв. Цибулю і моркву дрібно нарізати, обсмажити в решті олії. Додати обсмажені гриби, сіль, спеції, тушкувати на слабкому вогні 1,5 год, періодично перемішуючи. Влити оцет, перемішати й зняти з вогню. Гарячу ікру розкласти в банки, закрутити й укутати до остигання. Зберігати в прохолодному місці.