1 кг кабачків, 500 г цукру, сік і цедра 1 лимона, 15 мл коньяку (за бажанням)
Кабачки розрізати уздовж навпіл, очистити від шкірки й насіння, нарізати півкільцями завтовшки 1,5—2 см. Додати половину норми цукру, лимонну цедру й сік, залишити на 5—6 год. Час від часу акуратно перемішувати. Рідину, що утворилася, злити в окремий посуд, додати решту цукру, довести до кипіння. Покласти кабачки в сироп, влити коньяк (за бажанням), варити на слабкому вогні до прозорості (2—3 хв). Потім зняти з вогню й залишити кабачки в сиропі на 5—10 хв. Після цього відкинути на друшляк, дати стекти рідині. Підготовлені кабачки викласти на деко або решітку електросушарки. В’ялити за температури 60—65 °С до готовності. Зберігати в сухій герметичній ємності.