1 кг кабачків, 100 г моркви, 100 г червоного болгарського перцю, 50 г часнику, 20 г свіжого гострого перцю, по 50 г зелені кропу й петрушки, 100 мл 9 %-ного оцту, 50 мл олії, 25 г цукру, 15 г солі
Для маринаду: 500 мл води, 50 мл 9 %-ного оцту, 20 г солі
Болгарський і гострий перець, моркву, часник, кріп і петрушку пропустити через м’ясорубку. Додати олію, сіль, цукор, оцет, варити 20 хв після закипання. Молоді кабачки нарізати кружальцями, старі очистити від шкірки. Змішати продукти для маринаду, довести до кипіння. Опустити кабачки в маринад, варити 5 хв після закипання. У підготовлені банки викласти шарами кабачки й овочеву масу, приминаючи кожен шар ложкою. Залити маринадом, що кипить. Банки закрутити й укутати до остигання.