1,5—1,8 кг невеликих м’ясистих помідорів, 100 г часнику, 100 г свіжого гострого перцю, 200 мл олії, 10 г солі, 5 г суміші сушених трав
Помідори вимити, розрізати навпіл, насіння акуратно вийняти ложкою. Гострий перець нарізати кільцями завтовшки 1 см, видаливши насіння. На застелене папером деко викласти помідори зрізом догори, посипати сіллю й травами. Поставити в розігріту до 100 °С духову пічку на 2 год, дверцята залишити відкритими. Потім викласти на деко кільця гострого перцю, в’ялити ще 2 год. Теплі помідори й перець перекласти в підготовлену банку, пересипаючи дрібно нарізаним часником. Олію прогріти, остудити, залити овочі. Зберігати в холодильнику.