1 кг огірків, 500 г помідорів, 1 болгарський перець, 300 г моркви, 200 г цибулі, 1—2 зубці часнику, 100 мл олії, 150 мл 9 %-го оцту, мелений чорний перець, сіль до смаку
Для цього рецепту можна використовувати як молоді, так і перестиглі огірки. Огірки помити, за необхідності очистити від шкірки й видалити насіння. Огірки і моркву натерти на тертці або дрібно нарізати. Помідори очистити від шкірки, пропустити через м’ясорубку. Болгарський перець і цибулю дрібно нашаткувати. У каструлі розігріти олію, викласти огірки, обсмажити. Коли рідина випарується, додати болгарський перець, моркву і цибулю, тушкувати до м’якості. Потім додати помідори, пропущений через прес часник, посолити, поперчити й тушкувати до готовності. Влити оцет, перемішати й довести до кипіння. Гарячу ікру розкласти в стерилізовані банки, закатати й закутати до охолодження.