Сливи можна консервувати цілими або половинками. Для консервування відбирають свіжі, щільні, непошкоджені плоди, відривають плодоніжки, миють у холодній воді і дають їй стекти. Якщо сливи консервують половинками, то їх розрізають по борозенці й видаляють кісточку. Щоб сливи не розварились, їх у марлевому мішечку або друшляку занурюють у киплячу воду на 0,5 хв, після чого охолоджують холодною водою
Підготовлені сливи половинками або цілими плодами укладають у банку і заливають гарячим цукровим сиропом. Кількість і співвідношення плодів і сиропу в банці, а також концентрація сиропу такі самі, як і при консервуванні абрикосів.
Залиті сиропом банки накривають прошпареними кришками і стерилізують у киплячій воді: місткістю 0,5 л — 10 хв, 1,0 л — 12 хв, 3,0 л — 20 хв.
Після стерилізації банок негайно закатують і охолоджують.