Сливи сортують, обривають плодоніжки і миють у проточній воді. Щоб сливи під час стерилізації не розварювались, їх попередньо бланшують у гарячій воді при температурі 85 °С 2—3 хв і потім швидко охолоджують.
На дно банки місткістю 1 л кладуть 4—5 шт. гвоздики, 0,5—0,7 г кориці, потім щільно укладають підготовлені плоди і все заливають гарячою маринадною заливкою.
Для приготування заливки на 10 банок місткістю 1 л кожна потрібно, г: води —2500, цукру — 1000—1100, 6 %-ного оцту — 450—500.
Наповнені банки накривають лакованими кришками і стерилізують при температурі 90 °С: місткістю 0,5 л—15 хв, 1,0 л—17—20 хв, 3,0— 30—35 хв.
Після стерилізації банки негайно закатують і охолоджують.