Перець солодкий миють у проточній воді, видаляють плодоніжку з насінником. Для надання плодам перцю еластичності їх бланшують у киплячій воді протягом 3—5 хв, але можна і не бланшувати.
Моркву і біле коріння обрізують, чистять, добре миють і нарізають соломкою завтовшки 0,7 і завдовжки 3—4 см. Цибулю обчищають і нарізають пластинками завтовшки не більше 0,5 см. Зелень миють, сортують і дрібно нарізають.
В алюмінієву посудину або глибоку сковорідку наливають соняшникову олію і підігрівають її до температури 150—160 °С, потім в неї кладуть підготовлені овочі і обсмажують їх до розм'якшення, а цибулю і біле коріння—до золотистого кольору і м'якої консистенції.
Обсмажені овочі відповідно до рецептури змішують із зеленню, сіллю. Фаршем начиняють підготовлені плоди перцю.
Заливку готують так. Цукор і сіль розчиняють у теплій воді, кип'ятять 5 хв, додають оцет і кип'ятять ще 5 хв.
Для приготування заливкл на 10 банок консервів місткістю 0,5 л треба, г: солі — 40, цукру — 120; оцту 6 %-ного — 350; води—1,5 л.
В банку місткістю 0,5 л укладають 300—350 г фаршированих плодів перцю і 200—250 г заливки. Стерилізують консерви в банках місткістю 0,5 л при температурі 100 °С протягом 50 хв і 1,0 л —70 хв.
Витрата продуктів для приготування фаршу на 10 банок консервів місткістю 0,5 л, г: морква обсмажена—1500; біле коріння обсмажене— 150; цибуля обсмажена — 200; зелень — 40; сіль — 40.