Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Компот з черешень
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вам понравился сайт?
Всего ответов: 973


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:21
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Исследователи обнаружили в мозгу выключатель сна
Антицеллюлитная диета
Дичь может попасть под запрет
Ученые выяснили, кто сможет дожить до 80-ти лет


Компот з черешень

Компот приготовляють з білих, рожевих або червоних черешень. Черешні сортують, видаляють гнилі та пошкоджені плоди, відривають плодоніжки і старанно миють.

Підготовлені плоди щільно укладають у банки і заливають гарячим цукровим сиропом 25—З0 %-ної концентрації.

У банку місткістю 0,5 л укладають близько 350 г, місткістю 1,0 л — 700—750 г черешень, накривають підготовленими кришками і стерилізують у киплячій воді: банки місткістю 0,5 л—8—10, 1,0 л — 10—12 хв.

Компот з черешень можна приготувати і без кісточок. У цьому разі після миття плодів кісточки видаляють за допомогою ручної машинки або булавки. Плоди без кісточок щільно укладають у банки і заливають гарячим цукровим сиропом 30—35 %-ної концентрації.

Залиті сиропом банки накривають кришками і стерилізують у киплячій воді: місткістю 0,5 л—12 хв і 1,0 л—20 хв.
Для надання аромату і поліпшення смаку компотам з черешень у сироп можна додати ванільного цукру, або в банку покласти кусочок лимона. Якщо свіжого лимона немає, можна використати лимонну кислоту: 1 г кислоти на 1 л сиропу.
Після стерилізації банки негайно закатують і охолоджують.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: черешня




Категория: Заготовки | Добавлено 31.08.2015
Просмотров: 537 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Компот з черешень"

Компот

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика