Абрикосовий компот можна приготувати з цілих плодів або половинок. Для консервування краще брати плоди з незначною прозеленню, однакові за розміром і кольором, без плям і не м'яті. Після сортування плоди старанно миють у холодній воді і дають їй стекти.
Якщо абрикоси консервують половинками, то плоди обережно розрізають по борозенці, і виймають кісточку. Зберігають половинки абрикосів до укладання в банки у холодній воді.
Підготовлені цілі плоди або половинки щільно укладають у чисті банки; половинки краще укладати фігурно у вигляді луски.
У банку місткістю 0,5 л укладають 250—300 г цілих абрикосів або 350 г половинок; місткістю 1,0 л—600 г цілих або 700 г половинок; місткістю 3,0 л—1800 г цілих або 2100 г половинок.
Наповнені плодами банки заливають гарячим цукровим сиропом 25—40 %-ної концентрації, накривають прошпареними кришками і стерилізують у киплячій воді: банки місткістю 0,5 л—12 хв, 1,0 л — 20 хв і 3,0 л — З0 хв.
Після стерилізації банки негайно закатують і охолоджують.