Сушені гриби промивають, заливають 2 л води, варять 1—1,5 години, додають 1 ст. ложку підсмаженого на вершковому маслі борошна, корені петрушки і моркви, гвоздику і варять все до готовності грибів.
Зварені гриби дрібно січуть і заправляють злегка підсмаженою, посіченою цибулею, перцем, сіллю і зеленню петрушки.
В просіяне борошно вбивають сирі яйця, замішують прісне тісто (як для вареників), тонко його розкачують, розрізують чотирикутниками, кладуть на них підготовлений грибний фарш і роблять вушка (маленькі варенички). Вушка варять в підсоленій воді до готовності і потім виймають.
Перед подачею на стіл грибний відвар проціджують, заправляють злегка підсмаженою цибулею, зеленню кропу і кладуть в нього зварені вушка.
На 80 г сушених грибів — 5 ст. ложок пшеничного борошна, 0,5 яйця, 2 ст. ложки олії, по 1 кореню петрушки і моркви, по 0,5 кореня пастернаку і селери, 2 невеликих цибулини, 5 гвоздик, З горошини чорного перцю, по 1 ст. ложці дрібно посіченої зелені петрушки та кропу.