Короп очищають, промивають, через розріз у спинці виймають кістки і нутрощі, стежачи за тим, щоб все м'ясо лишилося біля шкіри.
Промиті і попередньо розмочені гриби варять до готовності, дрібно шаткують і смажать разом з посіченою цибулею. З підсмажених гречаних крупів на грибному бульйоні варять розсипчасту кашу. В неї додають обсмажені з цибулею гриби, сирі яйця, мелений перець, сіль. Все добре змішують і одержаною масою начиняють підготовленого коропа, солять його, обкачують у борошні, обсмажують у розігрітому маслі до рум'яного кольору, а потім ставлять у духовку і доводять до готовності. Подаючи на стіл, короп нарізують порціонними кусками і поливають розігрітим вершковим маслом.
На 1 кг коропа — 0,5 склянки гречаних крупів, 50 г сушених грибів, 100 г вершкового масла, 3 яйця, 1,5 цибулини, 2 горошини чорного перцю, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 1,5 склянки грибного бульйону для варіння каші.