Обчищеного і промитого коропа нарізують на порціонні куски, кладуть в каструлю, заливають холодною водою, додають моркви, петрушки, ріпчастої цибулі, перцю горошком, солять і варять до готовності. Звареного коропа виймають з відвару і кладуть на блюдо, зверху на кожний кусок кладуть шматочок цитрини, яйця і листок зеленої петрушки.
Відвар, в якому варився короп, проціджують, уварюють до 2/з його початкової кількості і охолоджують. Охолоджений відвар проціджують крізь густу марлю або сито, змішують з розмоченим у воді желатином, доводять майже до кипіння, проціджують і охолоджують, а потім змішують з провареним разом з родзинками медом, охолоджують, заливають коропа і ставлять у холодне місце для загустіння.
На 500 г коропа — 50 г меду, 1 яйце, 10 г оцту, 50 г родзинок, 0,5 цибулини, 40 г моркви, 2 горошини чорного перцю, 20 г петрушки (кореня), 10 г желатину, 1 цитрину.