Відбирають тверді помідори, миють їх, нарізують кружальцями завтовшки 1 см, посипають сіллю, меленим перцем, обкачують у борошні і обсмажують. Обсмажені помідори кладуть у сотейник або глибоку сковорідку, змащену жиром, заливають сметанною підливою або сметаною, посипають сухарями, збризкують жиром і запікають в духовці. Сметанну підливу готують так само, як і для страви «Помідори з м'ясною начинкою».
На 1 кг помідорів — 3 ст. ложки вершкового масла, З ст. ложки пшеничного борошна, 1 ст. ложку сухарів, 3 горошини чорного перцю.
Для підливи — 2 склянки бульйону, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 3/4 склянки сметани.