Нарізану кубиками капусту тушкують з частиною молока до готовності. Припущений з рештою молока, змішаного з грибним відваром, рис заправляють підсмаженою січеною цибулею, підсмаженими грибами, зеленню петрушки і сіллю.
У сотейник або каструлю, змащену жиром, кладуть тушковану капусту, зверху — заправлений рис, зверху рису — другий шар капусти і так кладуть кілька шарів, щоб верхній шар був з капусти. Потім змащують сирими яйцями, посипають сухарями і ставлять в духовку запікатись.
Готову капусту нарізують порціонними кусками і при подачі поливають сметаною.
На 1 кг білоголової свіжої капусти — 2,5 ст. ложки жиру, 2 склянки молока, 3 /4 склянки рису, 50 г сушених грибів, 0,5 склянки сметани, 2 яйця, 1,5 цибулини, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки, 1 ст. ложку сухарів.