1,8—2 кг свіжих огірків, 5—6 горошин чорного перцю, зонтики кропу
Для маринаду: 1 л води, 200 г кетчупу чилі, 200 мл 9 %-ного оцту, 200 г цукру, 60 г солі
Огірки замочити на 3—4 год. На дно стерилізованих літрових банок покласти по 2—3 горошини чорного перцю й зонтик кропу. Наповнити банки огірками. Для маринаду змішати воду з кетчупом, цукром і сіллю, довести до кипіння. Кип’ятити, поки цукор і сіль не розчиняться. Потім влити оцет і зняти з вогню. Залити гарячим маринадом огірки. Накрити банки кришками, стерилізувати 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й дати їм остигнути.