2,5 кг дрібних баклажанів, 200 г моркви, 200 г болгарського перцю, 100 г зелені (петрушка, кріп, селера), 50 г часнику, 30 мл олії
Для маринаду: 1 л води, 150 мл 9 %-ного оцту, 50 г солі, 1 лавровий листок, по 3—4 горошини чорного й духмяного перцю
У баклажанів зрізати плодоніжки, зробити поздовжній надріз. Опустити в підсолений окріп (20 г солі на 1 л води) і бланшувати 3—4 хв. Потім віджати під гнітом. Моркву й болгарський перець нарізати тонкою соломкою, тушкувати в олії до м’якості. Змішати з пропущеним через прес часником. Фарширувати баклажани цією сумішшю, укласти в стерилізовані банки, пересипаючи зеленню. Для маринаду скип’ятити воду зі спеціями й сіллю, влити оцет, зняти з вогню. Залити баклажани гарячим маринадом. Банки місткістю 1 л стерилізувати протягом 20 хв. Потім їх закрутити й укутати до остигання.