1,5 кг баклажанів, 150 г зелені (селера, петрушка, кріп), 100 г цибулі, 40 г часнику
Для маринаду: 1,8 л води, 60 г солі, 200 мл 9 %-ного оцту, 2—3 лаврових листки, 3—4 горошини чорного перцю
У баклажанів видалити плодоніжку, бланшувати у підсоленому окропі 5 хв. Потім віджати під гнітом, щоб видалити гіркоту. Зелень і цибулю дрібно нарізати, додати пропущений через прес часник. У кожному баклажані зробити поздовжній надріз, вкласти усередину трохи начинки. Для маринаду довести до кипіння воду із сіллю та спеціями, влити оцет, зняти з вогню. Залити баклажани гарячим маринадом і поставити під гніт на 2—3 дні. Потім перекласти в стерилізовані банки. Рідину, у якій квасили баклажани, довести до кипіння й влити в банки. Стерилізувати банки місткістю 1 л протягом 15—20 хв. Потім їх закрутити й укутати до остигання.