1 кг баклажанів, 15 г часнику, 200—250 мл олії, 10 г солі, 10 г сушеного базиліку, 10 г сушеного кропу, щіпка меленого гострого перцю, 5 г меленої паприки, 5 г меленого чорного перцю
Баклажани очистити, нарізати кружальцями завтовшки 5—8 мм, посипати сіллю й залишити на 20 хв. Потім бланшувати в окропі 2—3 хв. Обсушити, викласти на застелене пергаментом деко в один шар. Посипати сумішшю солі, трав і спецій. В’ялити баклажани в розігрітій до 120 °С духовій шафі 2,5—3 год. Теплі баклажани викласти в стерилізовану банку, посипаючи подрібненим часником, не приминати. Влити в банку прогріту олію. Зберігати в холодильнику.