2 кг баклажанів, 70 г зелені петрушки й кропу, 250 мл олії, 100 мл 9 %-ного оцту, 15 г часнику, 30 г солі, 10 г цукру, по 5—8 г меленого червоного й чорного перцю
Баклажани ретельно вимити, нарізати кружальцями й вимочити в підсоленій воді (20 г солі на 1 л води) протягом 20 хв. Потім промити, обсушити й обсмажити в олії. Олію не виливати. Часник подрібнити, змішати із сіллю, цукром, оцтом і меленим перцем. Баклажани покрити отриманою сумішшю й викласти в стерилізовані банки, перекладаючи гілочками зелені. Олію, що залишилася, довести до кипіння, акуратно влити в банки, стерилізувати 10—15 хв (час указано для банок місткістю 0,5 л). Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.