3 кг баклажанів, 150 г часнику, 100 г свіжого гострого перцю, 700 мл води, 100 мл 9 %-ного оцту, 100 мл олії, 30 г солі, 150 г цукру
Баклажани очистити, нарізати брусочками. Часник і гострий перець подрібнити у блендері. Змішати воду, олію, оцет, сіль, цукор, довести до кипіння, викласти баклажани, перець і часник, тушкувати 20—30 хв. Розкласти гарячий салат у банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.
Ще рецепт.
Гостра закуска із баклажанів
5 кг баклажанів, 2—4 стручки гострого перцю, 4—5 червоних болгарських перців, 200 г часнику, 500 мл олії
Для маринаду: 5 л води, 250 мл 9 %-го оцту, 1 склянка солі, 1 склянка цукру, 4 лаврових листки
Баклажани нарізати кружальцями завтовшки 1 см. Часник, болгарський і гострий перець пропустити через м’ясорубку. У глибоку ємність влити воду, оцет, додати сіль, цукор, лавровий лист, довести до кипіння. Покласти в маринад баклажани, варити близько 10 хв. Вийняти, дати воді стекти, перекласти в глибоку миску, змішати з часниково-перцевою сумішшю. Олію нагріти й обережно вилити в ємність із баклажанами. Овочі перемішати, розкласти в стерилізовані банки, накрити кришками, простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 10—15 хв, місткістю 1 л — 15—20 хв), закатати й закутати до охолодження.