3 кг баклажанів, 1 кг червоного болгарського перцю, 150 г часнику, 50 г свіжого гострого перцю, 150 мл 9 %-ного оцту, 150 мл олії, 10 г солі
Баклажани ретельно вимити, нарізати кружальцями завтовшки 1 см, вимочити в підсоленій воді (20 г солі на 1 л води) протягом 20 хв. Потім віджати, обсушити, викласти на змащене деко, збризнути олією. Запікати в розігрітій до 200 °С духовій шафі 10 хв, перевернути й запікати ще 10 хв. Часник, болгарський і гострий перець пропустити через м’ясорубку або подрібнити у блендері. Додати оцет, сіль і решту олії. Викласти в стерилізовані банки шарами баклажани й перцеву суміш. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л протягом 10—15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.