2 кг баклажанів, 100 г моркви, 100 г цибулі, 100 г яблук, 100 г болгарського перцю, 50 г часнику, 1 л томатного соку, 100 мл олії, 100 мл 9 %-ного оцту, 100 г цукру, 30—50 г солі
Баклажани очистити, нарізати кубиками середнього розміру, вимочити в підсоленій воді 20 хв, потім віджати. Яблука й решту овочів (крім часнику) подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку. До овочевої маси додати томатний сік, олію, сіль, цукор, оцет, довести до кипіння, тушкувати 15—20 хв. Додати подрібнений часник і баклажани, тушкувати ще 20 хв. Розкласти салат у стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.