1 кг помідорів, 1 кг баклажанів, 50 г цибулі, 15 г кореня петрушки або пастернаку, 20 г зелені кропу й петрушки, 30 г томатної пасти, 100 мл олії, сіль, цукор і спеції до смаку
Помідори очистити від шкірочки, дрібно нарізати. Корінь петрушки натерти, зелень і цибулю дрібно нарубати. Баклажани очистити, нарізати кубиками, вимочити 20 хв у підсоленій воді (30 г солі на 1 л води), промити й добре віджати. Змішати баклажани, помідори, цибулю, корінь петрушки й зелень, додати томатну пасту, спеції, олію, тушкувати 30—40 хв. Овочі подрібнити за допомогою блендера. Масу знову довести до кипіння, додати сіль, цукор, ретельно перемішати. Гарячий соус розкласти в стерилізовані банки й закрутити.