2 кг великих перестиглих огірків, 5 зубців часнику, 1 пучок кропу, 100 мл олії, 100 мл 9 %-го оцту, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 1 ч. л. чорного молотого перцю
Огірки помити, очистити від шкірки, розрізати на частини, викласти в ємність. Часник пропустити через прес, кріп дрібно нарізати, додати олію, оцет, цукор, сіль, перець, добре перемішати. Суміш викласти до огірків, акуратно перемішати, накрити ємність кришкою й поставити в холодильник на 3 год. Потім огірки щільно укласти в стерилізовані банки, залити приготовленим маринадом, накрити кришками. Стерилізувати заготовки, поки огірки не потьмяніють. Банки закатати, перевернути догори дном, закутати й залишити на добу.