1,6—1,8 кг корнішонів, 3—4 зубці часнику, 1 невеликий стручок гіркого перцю
Для маринаду: 1,2—1,4 л води, 120 мл 9 %-го оцту, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 6 лаврових листків, 15 бутонів гвоздики, 1 ч. л. молотої кориці, чорний і духмяний перець горошком до смаку
У корнішонів зрізати кінчики, замочити на 6 год. Потім покласти в стерилізовану банку місткістю 3 л, пересипаючи часником і нарізаним кільцями перцем. Залити окропом, залишити на 20 хв. Потім воду злити, закип’ятити і знову залити корнішони на 20 хв. Після цього воду злити, додати цукор, сіль, лавровий лист, гвоздику, корицю, перець горошком, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Корнішони залити приготовленим маринадом. Банку закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.