Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Огірки мариновані по-українськи
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы принимать гостей?
Всего ответов: 226


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:11
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Шесть самых вредных пищевых продуктов
Вторичные растительные вещества
Жареные овощи вредны для зубов
Лекарства для снижения холестерина провоцируют развитие диабета


Огірки мариновані по-українськи
Огірки мариновані із гірчицею

2 кг огірків, 3—4 зубці часнику, 2 зонтики кропу, по 5—6 листків вишні й чорної смородини, 2 ч. л. зерен гірчиці, 4—5 горошин духмяного перцю

Для маринаду: 1,2 л води, 250 мл 9 %-го оцту, 4 ст. л. цукру, 1,5 ст. л. солі

Огірки замочити у холодній воді на кілька годин. На дно підготовлених банок покласти часник, кріп, листя вишні й чорної смородини, зерна гірчиці, перець. Потім покласти огірки. Для приготування маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Огірки залити маринадом. Банки стерилізувати 15 хв, закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Огірки мариновані (1 рецепт)

4 кг невеликих огірків, 10—12 зубців часнику, зонтики кропу, 7—8 листків хрону, 7—8 листків чорної смородини

Для маринаду: 2 л води, 1 склянка цукру, 3 ст. л. солі, 350 мл 9 %-го оцту

Огірки замочити, потім промити, зрізати кінчики. У велику каструлю влити воду, розчинити цукор і сіль, додати оцет. Огірки покласти в киплячий маринад і тримати під кришкою 5—7 хв (орієнтуватися на зміну кольору, щоб не переварити). На дно підготовлених банок покласти часник, кріп, листя хрону й чорної смородини. Потім викласти гарячі огірки, залити гарячим маринадом. Банки закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Огірки мариновані (2 рецепт)

2 кг огірків, 4—5 зубців часнику, 2 зонтики кропу, листя і корінь хрону, 4—6 листків чорної смородини, 2 лаврових листки, 8 бутонів гвоздики, по 6 горошин чорного і духмяного перцю

Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 3 ст. л. 9 %-го оцту

Огірки замочити у холодній воді на 3—4 год, потім помити, зрізати кінчики. На дно стерилізованої банки місткістю 3 л покласти часник, кріп, хрін, листя чорної смородини, лавровий лист, гвоздику і перець. Заповнити банку огірками. Для приготування маринаду у воду додати цукор, сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Огірки залити гарячим маринадом. Банки накрити кришками, стерилізувати 20—25 хв, потім закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Огірки мариновані (3 рецепт)

2 кг огірків, 4—5 зубців часнику, листя чорної смородини і вишні, 2 лаврових листки, 4 бутони гвоздики, 6—7 горошин чорного перцю

Для маринаду: 1,2—1,5 л води, 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 50 мл 9 %-го оцту

Огірки помити, зрізати кінчики. На дно банки місткістю 3 л покласти листя вишні і смородини, зверху щільно укласти огірки. Залити окропом, через 10 ху воду злити. Процедуру повторити. Для приготування маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. У банки з огірками покласти часник, лавровий лист, гвоздику і перець, залити гарячим маринадом. Банки закатати, перевернути й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Мариновані огірки з ароматом глиці

1,4—1,6 кг огірків, 5—6 молодих гілочок ялинки або сосни, 1 зубчик часнику, листя хрону, смородини і вишні, 10 горошин чорного перцю

Для маринаду: 1,2—1,5 л води, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 80—90 мл 9 %-го оцту

На дно стерилізованої банки місткістю 3 л покласти гілочки ялинки або сосни, часник, листя хрону, смородини і вишні, перець. Викласти огірки, залити окропом, залишити на 7 хв. Потім воду злити; процедуру повторити двічі. Для приготування маринаду у воду додати цукор, сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Залити огірки гарячим маринадом. Банку закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Огірки в огірках

1,4—1,5 кг невеликих огірків, 1—1,2 кг перестиглих огірків, 1 ст. л. солі

Огірки помити. Перестиглі огірки натерти на великій тертці, додати сіль, перемішати. В банку місткістю 3 л влити трохи огіркової маси, потім викласти шар огірків. Заповнити банку доверху, викладаючи огірки і поливаючи огірковою масою. Банку закрити капроновою кришкою, зберігати в прохолодному місці.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: огурцы




Категория: Заготовки | Добавлено 11.08.2019
Просмотров: 337 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Огірки мариновані по-українськи"

Огірки

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика