600—800 г огірків, 2—3 зубці часнику, листя і корінь хрону, листя вишні, лавровий лист, зонтики кропу, невеликий шматочок гострого перцю
Для маринаду: 1 л води, 1 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. 9 %-го оцту
Огірки замочити в холодній воді на 6—8 год. На дно підготовлених банок місткістю 1 л покласти часник, листя і корінь хрону, листя вишні, лавровий лист, зонтики кропу, невеликий шматочок гострого перцю. Зверху викласти огірки. Для приготування маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Гарячим маринадом залити огірки доверху, щоб рідина трохи вихлюпнулась через краї банки. Банки одразу закатати стерилізованими кришками, перевернути догори дном, закутати, залишивши так до повного охолодження. Такі консерви потрібно обов’язково зберігати в холодильнику або іншому прохолодному місці.