1,5—1,6 кг огірків, 5—6 молодих гілочок сосни (довжиною 5—7 см)
Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 3—4 ст. л. яблучного оцту
Огірки помити, зрізати кінчики. Огірки і глицю обдати окропом і одразу покласти в холодну воду. На дно банки місткістю 3 л викласти 3 соснові гілочки. Потім щільно укласти огірки, перешаровуючи їх рештою гілочок. Для приготування маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Гарячим маринадом залити огірки, залишити на 15—20 хв. Потім рідину злити, знову довести до кипіння, зняти з вогню й додати яблучний оцет. Гарячий маринад влити в банку з огірками. Банку закатати, перевернути й закутати, залишивши так до повного охолодження.