600—800 г огірків, 2 зубці часнику, 1 зонтик кропу, ⅓ ч. л. дубової кори, ½ листка хрону, 2 листки вишні, 1 листок чорної смородини, ½ стручка перцю чилі, по 3—4 горошини чорного і духмяного перцю
Для маринаду: 400—500 мл води, 1,5 ч. л. солі, 1,5 ч. л. цукру, 30 мл 9 %-го оцту
Інгредієнти розраховано на банку місткістю 1 л. Замочити огірки в холодній воді на 5—6 год. На дно підготовленої банки покласти часник, кріп, дубову кору, лист хрону, листя вишні і смородини, перець. Викласти огірки, залити окропом, залишити на 10 хв. Потім воду злити; процедуру повторити іще двічі. Злиту воду використати для приготування маринаду. Додати в неї сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Огірки залити маринадом. Банку закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.