1,5—1,8 кг огірків, 2—4 зубці часнику, 2 зонтики кропу, листя і корінь хрону, по 5 листків вишні й чорної смородини, ½ стручка гострого перцю, 8 горошин чорного перцю
Для маринаду: 1,5 л води, 50 мл горілки, 1 ч. л. лимонної кислоти, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру
Огірки залити холодною водою, залишити на кілька годин. На дно підготовленої банки місткістю 3 л покласти часник, кріп, листя і корінь хрону, листя вишні й смородини, перець. Викласти огірки, залити окропом, залишити на 5 хв. Потім воду злити; процедуру повторити двічі. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати лимонну кислоту й горілку. Огірки залити гарячим маринадом. Банку закатати стерилізованою кришкою й закутати, залишивши так до повного охолодження.