2,5—3 кг огірків, 8 зубців часнику, 4 гілочки кропу, 8 листків чорної смородини, 4 лаврових листки, чорний перець горошком
Для маринаду: 1 л води, 1 склянка 9 %-го оцту, 300 г кетчупу чилі, 1 склянка цукру, 2 ст. л. солі
Кількість інгредієнтів розраховано на 4 банки місткістю 1 л. На дно підготовлених банок покласти по гілочці кропу, 2 зубці часнику і 1 лавровому листку, 2 листки чорної смородини і 8 горошин перцю. Огірки помити, розрізати на 4 частини, щільно укласти в банки. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, кетчуп, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Огірки залити гарячим маринадом. Банки накрити кришками, простерилізувати 10 хв, після чого закатати й закутати до охолодження.