2 кг баклажанів, 1 великий лимон, 1 пучок петрушки, 250—300 мл олії, сіль
Баклажани ретельно помити, нарізати кружальцями завтовшки 1,5—2 см. Посипати сіллю й залишити на 20 хв, щоб пустили сік. Потім промити й обсушити. Лимон ретельно помити, нарізати тонкими кружальцями. Зелень порубати. Розігріти олію, обсмажити в ній баклажани з обох боків. У стерилізовані банки місткістю 0,5 л (знадобиться 5 банок) викласти теплі баклажани, перешаровуючи зеленню петрушки і скибочками лимонів, залити просмаженою й охолодженою олією. Накрити банки кришками, простерилізувати 1,5 год (час указано для банок місткістю 0,5 л), закатати й закутати до охолодження.
Ще рецепт.
Баклажани в горіхово-часниковому маринаді
3 кг баклажанів, 1 склянка почищених волоських горіхів, 2 стручки гострого перцю, 300 г часнику, 1 пучок петрушки і кінзи, 600 мл олії, 5 ст. л. 9 %-го оцту, сіль до смаку
Баклажани очистити, нарізати пластинами, посипати сіллю, залишити на 30 хв. Потім промити, обсушити й обсмажити на частині олії до золотавого кольору. Горіхи, гострий перець, часник і зелень пропустити через м’ясорубку. Додати до суміші олію, оцет і сіль до смаку, перемішати. Смажені баклажани викласти в стерилізовані банки місткістю 0,5 л, перешаровуючи приготованою сумішшю. Банки накрити кришками, простерилізувати 40 хв, закатати й закутати до охолодження.