1 кг невеликих баклажанів, 50 г часнику, 20 г чабру, 20 г базиліку, 20 г кінзи, 20 г кропу, ½ ст. л. солі
Для маринаду: 500 мл води, 300 мл винного оцту, 40 г зелені селери, ½ ст. л. солі
Баклажани очистити, пробланшувати 1—2 хв у киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк, дати воді стекти. У кожному баклажані зробити поздовжній надріз завглибшки 3—4 см. Часник почистити, пропустити через прес, розтерти з сіллю. Додати рубану зелень, ретельно перемішати. Наповнити сумішшю надрізи баклажанів, покласти в стерилізовані банки. Для маринаду воду довести до кипіння, додати селеру, сіль, кип’ятити 1 хв. Зняти з вогню, влити оцет. Баклажани залити маринадом. Банки закрити поліетиленовими кришками, зберігати в прохолодному місці.