Для маринаду: 100 г часнику, 1 пучок кропу, 2 гострих перці, 100 мл олії, 100 мл 9 %-го оцту, 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі
Почищений перець і часник подрібнити в блендері або пропустити через м’ясорубку. Додати дрібно нарізаний кріп, олію, оцет, цукор, сіль і ретельно перемішати. Невеликі огірки помити, розрізати на 4 частини, перемішати з маринадом. Залишити на 4 год, періодично помішуючи, щоб огірки добре промаринувалися. За цей час огірки пустять сік. Огірки разом з маринадом викласти в підготовлені банки, накрити кришками й простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 10 хв, місткістю 1 л — 20 хв). Потім закатати й закутати до повного охолодження.