Зелень, консервовану сухим засолом (без стерилізації), використовують взимку для заправлення перших страв і здобрювання других.
Зелень оббирають від стеблин, видаляють пожовкле листя і гілочки, миють, два-три рази міняючи воду, потім укладають у друшляк або сітчастий лист і дають воді стекти.
На дерев'яній кухонній дошці, попередньо ошпареній, зелень дрібно січуть і в посуді (миска або емальована каструля) рівномірно пересипають сіллю, старанно перемішуючи. Сіль додають з розрахунку 250 г ка 1 кг зелені.
Підготовлену зелень щільно укладають у банки, накривають кришками, закатують (не стерилізують) і зберігають у прохолодному місці.
Для приготування 10 банок місткістю 0,5 л потрібно, г. зелені підготовленої— 4000, солі 1000. Процентне співвідношення окремих компонентів може бути прийнято залежно від особистого смаку.