Після закінчення процесу квашення, коли огірки матимуть специфічний смак малосольних овочів, їх відділяють від розсолу і пряних рослин. Потім промивають у теплій воді (40—50 °С) і укладають у банки місткістю 0,5 л по 290—300 г. На дно банок укладають свіжий кріп, часник і перець стручковий гіркий, нарізаний кусочками в 2—3 см.
Відділений розсіл кип'ятять у емальованій каструлі протягом 5— 10 хв і фільтрують крізь 3—4 шари марлі або полотно. Чистим розсолом (70—80 °С) заливають огірки у банках.
Наповнені банки стерилізують при температурі 90 °С: банки місткістю 0,5 л—10—12 хв, місткістю 1 л—12—15 хв і 3-літрові бутлі — 15—20 хв.
Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л г: огірки — 3000, кріп — 50, часник — 20 зубків, перець стручковий— 2 шт.