Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Огірки солоні в бочці
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Употребляете ли Вы алкогольные коктейли?
Всего ответов: 281


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 08:19
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Таблица калорийности мясо-колбасных продуктов
В России могут запретить продажу сладкой газировки детям
Ученые узнали, что нужно есть на первом свидании, чтобы продолжить отношения
Таблица калорийности орехов


Огірки солоні в бочці


Для засолювання відбирають огірки невеликих розмірів (9—14 см), що мають тонку темно-зелену шкірочку і злегка ребристу горбкувату поверхню. М'якоть огірків повинна бути щільною, насінна камера — невелика з недорозвиненим насінням. Пожовтілі огірки для засолювання непридатні.

Огірки сортують за розмірами, відбраковують м'яті, пошкоджені і перестиглі; потім миють у проточній воді, замочують у холодній воді протягом 2—3 год і укладають щільно в бочки або іншу тару. На дно кладуть прянощі, потім шар огірків, після чого знову кладуть прянощі і так до наповнення; зверху також кладуть шар прянощів: кріп, корінь хріну, гіркий стручковий перець (свіжий або сушений), часник. Для поліпшення смаку і консистенції солоних огірків рекомендується додавати листя чорної смородини або вишні, острогін, листя петрушки і селери.

Кількість прянощів на 10 кг огірків не повинна перевищувати 500 г, в тому числі часнику — 10—20 зубків.

Для приготування розсолу на 10 л води додають 700—800 г солі; коли сіль розчиниться, одержаний розсіл фільтрують. Чим більші огірки, тим вищою повинна бути концентрація розсолу.

При засолюванні огірків у відкритій бочці зверху кладуть полотно, підгнітний щит і гніт, після чого заливають розсолом. Через 14—18 днів процес бродіння закінчується і огірки готові до вживання. Для того щоб зберегти їх на довгий час, бочку з огірками рекомендується зберігаті при температурі не нижче 0 і не вище 4 °С. Якщо бочка відкрита, на поверхні розсолу іноді з'являється плісень, яка надає огіркам специфічного неприємного запаху. Тому треба її періодично змивати.

Витрата прянощів на 10 кг огірків бочкового засолу, г: кріп —300, хрін —50, стручковий червоний гіркий перець—3—5 шт, часник— 10— 20 зубків.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: огурцы




Категория: Заготовки | Добавлено 31.08.2015
Просмотров: 578 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Огірки солоні в бочці"

Огірки

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика