Для приготування консервів потрібні такі продукти: баклажани, морква, цибуля, червоні томати, зелень петрушки, біле коріння, сіль, олія соняшникова, цукор, перець гіркий і запашний.
Підготовлені баклажани нарізають кружальцями завтовшки 15— 20-м.м і обсмажують в олії до золотистого кольору з коричневим відтінком. Цибулю обсмажують до золотистого кольору, коренеплоди — до м'якої консистенції. Обсмажені моркву, цибулю і біле коріння змішують і додають подрібнену зелень і сіль.
Для приготування фаршу на 10 банок місткістю 0,5 л необхідно, г: моркви обсмаженої —600; білого коріння —50; цибулі обсмаженої — 100; зелені — 5; солі — 200; перцю запашного—10 горошин.
Для приготування соусу на 10 банок консервів місткістю 0,5 л потрібно, г: томатної маси—1700, борошна — 40; цукру—120; перцю гіркого — 10 горошин; солі — 80.
У підготовлені банки наливають частину соусу, потім акуратно горизонтально укладають обсмажені кружальця баклажанів до половини висоти банки. Після цього укладають шар фаршу, потім знову кружальця баклажанів. У наповнені банки наливають другу порцію соусу.
В банку місткістю 0,5 л укладають 250 г обсмажених кружалець баклажанів, 50 г овочевого фаршу і приблизно 200 г томатного соусу.
Стерилізують консерви при температурі 100 °С. Тривалість стерилізації для банок місткістю 0,5 л — 90 хв, 1,0 л — 120 хв.