Баклажани і моркву, біле коріння і цибулю підготовляють так само, як і для консервів «Соте з баклажанів».
Томати миють, видаляють плодоніжку, пропускають через м'ясорубку або січуть ножем і уварюють до половини початкового об'єму.
Обсмажені баклажани, моркву і цибулю пропускають через м'ясорубку, додають протерту уварену томатну масу, сіль, цукор, зелень і прянощі. Замість томатної маси можна брати томат-пасту (в три рази менше).
Для приготування 10 банок консервів потрібно, г: баклажанів обсмажених — 3500; моркви обсмаженої — 250; білого коріння обсмаженого— 60; цибулі обсмаженої — 150; зелені кропу і петрушки—15; солі — 75; цукру — 40; перцю чорного меленого—10 горошин; перцю запашного меленого—10 горошин; томат-пасги — 300; томатної маси увареної — 600.
Готову ікру нагрівають, старанно перемішуючи, до температури 70 °С і укладають у банки. Стерилізують банки місткістю 0,5 л при температурі 100 °С протягом 80 хв.