Очищену, випотрошену і промиту гуску начиняють добре помитим лушпинням яблук, солять, кладуть у жаровню і смажать в духовці до готовності, поливаючи через кожні 10 хвилин жиром, який при цьому виділяється. Обчищені від шкірки і насіння яблука розрізають навпіл, кладуть у сотейник, збризкують гусячим жиром і запікають в духовці 10—15 хвилин. З обсмаженої гуски видаляють лушпиння яблук, нарізують її порціонними кусками і кладуть на середину блюда, а навколо — печені яблука, все поливають соком і жиром, в якому смажилась гуска, і посипають дрібно посіченою зеленню петрушки.
На 1 кг гуски — 800 г яблук, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки.