Сушені гриби промивають, варять до готовності і дрібно січуть. Січену цибулю окремо підсмажують на маслі, додають туди гриби і смажать все 8—10 хвилин.
З борошна готують домашню локшину і варять її у грибному відварі. Готову локшину відкидають на сито, додають підсмажені гриби і цибулю, заправляють меленим перцем, сіллю і сирими яйцями.
З приготовленої качки видаляють кістки, начиняють заправленою локшиною, зашивають нитками, солять, кладуть у жаровню з добре розігрітим жиром, обсмажують до рум'яного кольору і досмажують в духовці.
Готову качку нарізують порціонними кусками разом з локшиною і, подаючи на стіл, поливають грибною підливою. Можна також подавати квашені яблука. Приготування підливи. Сухі гриби варять, а борошно окремо підсмажують на маслі і потім розводять його грибним відваром, додаючи дрібно посічених підсмажених на маслі грибів і цибулі, солі, сметани. Все варять протягом 10—15 хвилин.
На 1 кг качки — З ст. ложки вершкового масла, І склянку пшеничного борошна, 2 яйця, 25 г сушених грибів, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, 1 цибулину, 2 горошини чорного перцю.
Для підливи — 1 цибулину, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 15 г сушених грибів, З ст. ложки сметани.