Персики, як і абрикоси, консервують цілими плодами або половинками. Для приготування компоту слід відбирати стиглі, але тверді плоди, щоб їх можна було обчистити від шкірочки, яка дуже груба і надає компоту гіркого смаку. Шкірочку видаляють так: відсортовані й помиті плоди укладають у друшляк і занурюють у киплячу воду на кілька хвилин, а потім у холодну. Після такої обробки шкірочка плодів легко знімається, особливо з половинок.
Обчищені персики укладають у підготовлені банки. Половинки укладають обрізаною поверхнею вниз. Наповнені банки заливають гарячим сиропом 25—30 %-ної концентрації, накривають підготовленими кришками і стерилізують у киплячій воді: банки місткістю 0,5 л—10 хв, 1,0 л—20 хв і 3,0 л —40 хв. Після стерилізації банки негайно закатують і охолоджують.
У банку укладають приблизно таку кількість персиків: місткістю 0,5 л—300 г, половинками—350 г; 1,0 л — 600 г, половинками — 700 г 3,0 л—1800 г, половинками —2100 г.