90 г гарбуза 180 г молока 30 г вершкового масла 190 г борошна 1 ст. л. цукру 1 яйце 1/2 ч. л. соди оцет або лимонний сік 1/2 ч. л. кориці 1/4 ч. л. сол Дуже незвичайне поєднання солодкого присмаку гарбуза та кориці. Ви можете експериментувати та зробити млинці з іншими смаками. Можна додати сушених ягід, зробити прості млинці з присмаком ванілі та зовсім не додавати нічого, а просто полити вашим улюбленим варенням чи сиропом із шипшини.
Гарбуз наріжте на шматки, покладіть у закриту форму та запікайте за температури 180 °С 1 годину до м’якості, потім розімніть виделкою й охолодіть. Перетріть в однорідне пюре.
Просійте борошно, змішайте з цукром, сіллю та корицею.
В окремому посуді змішайте яйце, молоко та гарбузове пюре. Вилийте в посуд з борошном. Перемішайте. Додайте розтоплене, але на гаряче вершкове масло та погашену оцтом чи лимонним соком соду. Знову перемішайте.
Розігрійте пательню (краще з чавуну). Перед кожним млинцем поверхню змащуйте трошки олією, як на звичайні млинці. Це дуже важливо, пательня має бути майже сухою.
Викладайте тісто великою ложкою та трохи розрівняйте до країв, щоб середина була тонка та добре просмажувалася. Смажте млинці на помірному вогні, перегортайте, коли з’являються бульбашки на всій поверхні.
Складайте млинці порційно гіркою, кожному в окрему тарілку. Зверху обов’язково покладіть шматок вершкового масла та полийте медом чи сиропом, бо самі собою млинці не дуже солодкі. Їжте не кожний млинець окремо, а всі відразу, ріжте, як торт, так смачніше!