2 яйця 100 г борошна 170 мл молока жирністю 2,5 % 50 мл кефіру 1 ст. л. цукру засипка солі 1 ст. л. олії 1 ст. л. вершкового масла
Для начинки:
2 яблука 75 г родзинок 75 г волоських горіхів 6 ст. л. цукру 100 мл води 1 ч. л. кориці
Змішайте яйця з цукром, сіллю та борошном, частинами додавайте молоко, кожний раз ретельно перемішуйте, влийте кефір та олію. Перемішайте, щоб не було грудочок.
Смажте налисники на пательні з чавуну діаметром приблизно 18 см, змащуйте через раз олією пензлем або половиною картоплини на виделці.
Готові налисники складайте гіркою та змащуйте краї вершковим маслом.
Яблука очистіть від шкірочки та наріжте крупними кубиками, горіхи трохи подрібніть ножем.
Цукор перемішайте з водою та варіть на помірному вогні, поки маса не почне темнішати. Додайте яблука, горіхи, родзинки та корицю, спочатку карамель трохи застигне, потім знову стане рідкою. Збільшіть вогонь до максимуму та варіть 4—5 хвилин.
Сервіруйте млинці кожному на окремій тарілці. На кожний млинець покладіть ложку начинки та складіть у 3 рази. Добре смакує з кулькою морозива. Похожие рецепты: