60 г борошна 1 яйце 100 мл кефіру 50 мл молока 1/2 ч. л. соди 1 ст. л. олії засипка солі 1 ч. л. цукру
Для начинки:
50 г маку 400 мл води 40 г цукру 30 г вершкового масла
Мак залийте 200 мл окропу та залишіть на 1 годину.
Перемішайте яйце з цукром, сіллю, борошном та содою, додайте молоко, розмішайте, щоб не було грудочок, влийте кефір та олію. Знову ретельно перемішайте.
Смажте налисники на пательні з чавуну, діаметром приблизно 18 см, змащуйте через раз олією, користуйтеся пензлем чи половиною картоплини на виделці.
Готові налисники складайте гіркою та змащуйте краї вершковим маслом.
Злийте воду з маку та розітріть мак у ступі. Для пом’якшення можна перекрутити крізь м’ясорубку чи скористатися блендером. Залийте знову 200 мл окропу, додайте цукор та варіть до повного погустішання 30—40 хвилин. Вийде така собі карамель із маком. Додайте вершкове масло та перемішайте. Відразу використовуйте, бо погустішає.
На млинець покладіть ложку начинки, розрівняйте, підгорніть краї та скрутіть у рулет. Переріжте на 2 частини під кутом.