Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Млинці і млинчики
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вам понравился сайт?
Всего ответов: 973


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:35
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Несладкие мучные блюда

Поиск

Какие и сколько женщин отказываются от секса: исследования ученых
Кремлевская диета
Грейпфрут вместо аспирина
Жареные овощи вредны для зубов


Млинці і млинчики
МЛИНЦІ ГРЕЧАНІ

Гречане борошно розводять у 2,5 склянках теплого молока, вливають розведені в теплому молоці дріжджі і розмішують кописткою до гладкості. За годину до випікання млинців підготовлену масу обварюють двома склянками гарячого молока або води, додають сіль, накривають посудину чистим рушником, ставлять у тепле місце, дають добре підійти і тоді обережно, не мішаючи тіста, випікають млинці.

На 4 склянки гречаного борошна — 4,5 -5 склянок молока, 50 г дріжджів, 1 чайну ложку солі, 50 г масла для змащування сковороди, 100 г вершкового масла до млинців.

МЛИНЦІ ГРЕЧАНІ ШВИДКІ

Просіяне гречане і пшеничне борошно розводять теплою водою, замішують густе тісто, вливають розведені в теплій воді дріжджі, солять, добре розмішують і ставлять у тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто добре підійде, його заварюють окропом так, щоб воно густотою було схоже на свіжу сметану. Тісто вимішують, дають знову підійти і випікають млинці. На приготування тіста затрачається не більше 2 годин.

На 2 склянки гречаного борошна — 1 склянку пшеничного борошна, 4 склянки води, 1 чайну ложку солі, 25 г дріжджів, 50 г масла.

МЛИНЦІ ГРЕЧАНО-ПШЕНИЧНІ З ЯЙЦЯМИ

Гречане і пшеничне борошно розводять теплим молоком, щоб тісто було, як густа сметана, солять, вливають розведені у теплому молоці дріжджі і ставлять, щоб підійшло. Коли тісто підійде, до нього додають розтерті жовтки і знову дають підійти. Перед тим як випікати млинці, до тіста підливають тепле молоко, додають збиті в піну білки, обережно вимішують і випікають. Млинці подають з розтопленим вершковим маслом або сметаною.

На 2 склянки гречаного борошна — 4 склянки пшеничного борошна, 6 склянок молока, 50 г дріжджів, 5 яєць, 100 г вершкового масла або 1/2 склянки сметани.

МЛИНЦІ ЛЮБИТЕЛЬСЬКІ

Гречане борошно старанно розмішують в 1,5 склянки води або найкраще в молоці. Потім вливають 3 склянки гарячого молока і ще раз добре вимішують. Коли опара підійде, додають розведені у невеликій кількості молока дріжджі і ставлять в тепле місце, щоб ще підійшла. За 2—З години до початку випікання млинців опару добре підбивають, додають пшеничного борошна, кладуть розтерті жовтки, збиті в піну білки, розтоплене масло, сіль, вливають решту молока, дають тісту підійти і випікають млинці.

На З склянки гречаного борошна — 7 склянок молока, З склянки пшеничного борошна, 7 яєць, 50 г дріжджів, 3 ст. ложки розтопленого масла, 1 чайну ложку солі.

МЛИНЦІ ХЕРСОНСЬКІ

Пшеничне борошно (2 склянки) заварюють 3 склянками кип'яченого молока, розмішують масу до гладкості. Коли маса остигне, в неї вливають дріжджі, розведені разом з цукром у 1/2 склянки теплого молока, всипають гречане борошно і 1 склянку пшеничного борошна. Тісто вибивають добре кописткою і ставлять у тепле місце, щоб підійшло. Жовтки розчиняють у 1 склянці молока і вливають в готову опару, всипають ще по 1 склянці пшеничного і гречаного борошна, вливають 1 ложку розтопленого масла, кладуть сіль, добре підбивають, підливають трохи теплого молока, додають піну збитих білків, вимішують, дають ще раз підійти і випікають млинці, не мішаючи тіста.

На 4 склянки пшеничного борошна — 4 склянки гречаного борошна, 5 яєць, 5 склянок молока, 50 г дріжджів, І ст. ложку масла, 2 чайні ложки солі.

МЛИНЦІ З ГРЕЧАНОГО І ПШЕНИЧНОГО БОРОШНА

Гречане борошно розмішують із 1 склянкою води або молока і одержану масу заварюють з 2 склянками води або молока і знову вимішують до одержання гладенького рідкого тіста. Коли опара остигне, додають розведені в теплому молоці дріжджі, накривають і ставлять у тепле місце, щоб підійшла. За годину або півтори до випікання млинців опару підбивають якнайкраще дерев'яною кописткою, всипають невеликими порціями пшеничне борошно, додають жовтки, збиті в піну білки, розтоплене масло, 1 чайну ложку солі і 1 склянку молока. Тісто добре вимішують, накривають, знову ставлять у тепле місце і, коли воно підійде, випікають млинці.

На 2 склянки гречаного борошна — 2 склянки пшеничного борошна, 4 склянки молока або води, 50 г дріжджів, 5 яєць, 50 г масла, 1 чайну ложку солі.

МЛИНЦІ ПШОНЯНО-ГРЕЧАНІ

Спочатку варять на воді з 2 склянок пшона в'язку кашу, охолоджують і протирають крізь сито. За 4 години до випікання млинців беруть неповну склянку гречаного борошна, обливають окропом так, щоб тісто вийшло дуже густим, розмішують його доти, поки не остигне, додають розведені в теплій воді дріжджі і дають підходити доти, поки поверхня тіста не потріскається від пухирців вуглекислого газу, які свідчать про те, що опара готова. Тоді в опару кладуть всю протерту кашу, всипають 3 склянки гречаного борошна, солять і доливають

теплої води стільки, щоб тісто після старанного розмішування було схоже на свіжу сметану, ставлять його в тепле місце, дають знову підійти і випікають млинці.

На 3,75 склянки гречаного борошна — 2 склянки пшона, 6 склянок води, 50 г дріжджів, І чайну ложку солі, 50 г масла.

МЛИНЦІ ЧЕРВОНІ

Половину пшеничного борошна розводять половинною нормою молока, додають розведені в теплому молоці дріжджі, замішують опару, яка має бути схожою густотою на сметану, розмішують кописткою до однорідної маси і ставлять у тепле місце, щоб підійшла. Коли опара підійде, в неї вливають розтоплене масло, розтерті жовтки, всипають другу половину борошна, вливають решту молока, розмішують і, коли тісто знову підійде, його солять, додають збиті в піну білки, обережно перемішують і випікають млинці.

Червоні млинці повинні бути тонші, ніж гречані, а гречані — вважаються хорошими, якщо вони завтовшки в півпальця. Найкраща приправа до млинців — це зерниста ікра. Можна подавати млинці з січеними крутими яйцями, якими посипають млинець перед тим, як починати пекти.

На 6 склянок пшеничного борошна — 6 склянок молока, 50 г дріжджів, 5 яєць, 50 г масла для мащення сковороди.

МЛИНЦІ ГРЕЧАНО-ПШЕНИЧНІ

Гречане борошно розводять теплим молоком, розведеним водою, додають дріжджі і ставлять на 3 години, щоб підійшло. За 1,5 години до випікання млинців до опари додають пшеничне борошно, розтерті жовтки, сметану, солять і розмішують до одержання однорідної маси. Потім білки збивають в піну, кладуть у тісто, обережно вимішують і випікають млинці.

На 2,5 склянки пшеничного борошна — 4 склянки гречаного борошна, З склянки молока, 3 склянки води, 6 яєць, 2 склянки сметани, 50 г дріжджів, І чайну ложку солі, 50 г масла.

МЛИНЦІ МАННІ

У 1 склянку киплячого молока всипають манні крупи, кладуть масло і варять звичайну манну кашу, яку охолоджують. Незадовго до смаження млинців в манну кашу всипають пшеничне борошно, розводять масу 2 склянками молока, кладуть збиті яйця, сіль, розмішують тісто до гладкості і випікають млинці на маленьких сковорідках. Подають їх з вершковим маслом.

На 3/4 склянки манних крупів — 3 склянки молока, 3/4 склянки пшеничного борошна, 1/2 ст. ложки масла, 2 яйця, 1 чайну ложку солі, 50 г вершкового масла.

МЛИНЦІ ПШЕНИЧНІ ШВИДКІ

В каструлі розтирають з вершковим маслом жовтки, додають пшеничне борошно й підбивають кописткою. Коли маса стане однорідною, її розводять кислим молоком і розмішують. Білки збивають в піну, змішують їх в каструлі з масою, знову підбивають кописткою і випікають млинці.

На 2,5 склянки пшеничного борошна — 4 яйця, 100 г вершкового масла, 2 склянки кислого молока.

Млинці пшоняні

Пшоно добре промивають у теплій воді, заливають молоком, розварюють і протирають крізь сито. В одержану масу кладуть розведені в теплому молоці дріжджі, всипають пшеничне борошно, розводять теплим молоком і ставлять у тепле місце, щоб підійшла. Коли опара підійде, в неї кладуть топлене масло, сіль і розтерті жовтки. Як тільки тісто буде готове, білки збивають в піну, кладуть у тісто, обережно вимішують і випікають млинці на маленьких сковорідках.

На 2 склянки пшона — 6 склянок молока. 100 г масла, 50 г дріжджів, 2,5 склянки пшеничного борошна, 10 яєць, 1 чайну ложку солі.

МЛИНЦІ БЕЗ ДРІЖДЖІВ

Гречане і пшеничне борошно розмішують у холодному молоці, підливаючи його потроху, щоб не утворилося грудочок. Потім до тіста додають сильно збиті яйця і незадовго до випікання кладуть соду, розведену в 2 ст. ложках води. З приготовленого тіста випікають маленькі млинці і подають на стіл з розтопленим вершковим маслом або сметаною.

На 1 склянку гречаного борошна — 1 склянку пшеничного борошна, З склянки молока, 1 ст. ложку соди, 2 ст. ложки води, 1 ст. ложку масла, 0,5 склянки масла або 1 склянку сметани.

МЛИНЦІ З БІЛОГО ХЛІБА

Черствий білий хліб натирають на тертці, попередньо знявши з нього скоринку, а потім розмочують у молоці і протирають крізь сито. Яйця добре розтирають, кладуть сіль, 1/2 норми хліба і борошно, підбивають тісто до пишності і розмішують з другою половиною хліба. З цього тіста на маленьких сковорідках випікають млинці і подають з варенням.

На 400 г черствого хліба — 7 склянок молока, 6 яєць, З склянки пшеничного борошна. 1 ст. ложку масла, 2 ст. ложки жиру, 1 чайну ложку солі, 0,5 склянки варення.

МЛИНЦІ З КУКУРУДЗЯНОГО БОРОШНА

Кукурудзяне борошно розмішують з 3/4 норми гарячого молока. Дають остигнути, після чого додають пшеничне борошно, дріжджі, вливають решту молока і ставлять на 2 години в тепле місце для бродіння.

Потім додають розтерті яєчні жовтки, збиті в піну білки і вершки, солять, обережно розмішують півгодини, випікають і подають на стіл з розтопленим вершковим маслом або сметаною. На 2 склянки кукурудзяного борошна 5 склянок молока, 2,5 склянки пшеничного борошна, 50 г дріжджів, 6 яєць, 6 ст. ложок сметани, 2 ст. ложки жиру.

МЛИНЦІ ЯБЛУЧНІ

Кислуваті яблука печуть у духовці і протирають крізь сито. Половину борошна розводять молоком, додають дріжджі і ставлять в тепле місце. Коли опара підійде, в неї кладуть яблучне пюре, розтоплене масло або маргарин, всипають решту борошна, кладуть яйця, підбивають тісто кописткою до гладкості, солять, розводять вершками до густоти сметани і ставлять у тепле місце, щоб воно знову підійшло, після чого випікають млинці.

На 2,5 склянки пшеничного борошна -З яблука середньої величини, 50 г дріжджів, 3/4 склянки топленого масла (або маргарину), 2 яйця, 1 склянку вершків, 1 склянку молока.

МЛИНЦІ З ЯБЛУКАМИ

Масло розтирають в піну, кладуть у нього жовтки, цукор, натерту цедру цитрини, борошно, сіль, вершки, збиті білки і добре вимішують.

На маленьку сковорідку кладуть трохи масла, наливають тісто, кладуть тонкі кусочки яблука і наливають знову тісто. Коли млинець стане рум'яним, його перевертають і печуть з другого боку. Млинці подають гарячими, посипають цукром.

На 1,5 склянки борошна — 2 ст. ложки мас ла, 6 яєць, цедру з 0,5 цитрини, 3 склянки вершків, 6 яблук, 2 ст. ложки цукру, 1 чайну ложку солі.

МЛИНЦІ З ПОЛУНИЦЯМИ

Жовтки розтирають з цукром, змішують з молоком, додають борошно, сіль, добре розмішують і розводять рештою молока. Білки збивають в піну, з'єднують з тістом, розмішують і випікають млинці. Для цього кладуть на сковороду кусочок масла і потроху наливають тісто. Тісту дають злегка окріпнути на слабкому вогні, насипають рівним шаром перебрані полуниці, змішані перед тим з цукром, і зверху на ягоди знову наливають тісто.

Коли млинець добре зарум'яниться з одного боку, його перевертають, знову поклавши на сковороду масла, і підсмажують з другого боку. Готові млинці посипають цукром і подають гарячими.

Так само можна приготовляти млинці з малиною і суницями.

На 3 ст. ложки борошна — 4 яйця, 3 ст. ложки цукру, 1,5, склянки молока, 1 чайну ложку солі, 1 ст. ложку вершкового масла, 3 склянки полуниць.

МЛИНЦІ З ВИШНЯМИ

Приготовляють їх таким же способом, як і млинці з полуницями, тільки замість полуниць кладуть очищені від кісточок і припущені в цукровому сиропі вишні.

На 3 ст. ложки борошна — 4 яйця, 4,5 ст. ложки цукру, 1,5 склянки молока, 0,75 склянки води, 1 чайну ложку солі, 1 ст. ложку масла, 600 г вишень.

Для сиропу — 1/3 склянки води, 1,5 ст. ложки цукру.

МЛИНЦІ АПЕТИТНІ

Жовтки і вершкове масло кладуть в каструлю, добре розмішують дерев'яною кописткою, розводять кислим молоком так, щоб одержана маса була схожа на рідку сметану. Потім збивають решту білків у піну, обережно кладуть в каструлю, солять, обережно вимішують і випікають млинці.

На 8 яєць — 200 г вершкового масла, 1 склянку кислого молока.

МЛИНЦІ МОЛОЧНІ

Яйця розтирають, розводять молоком, підсипають борошно і замішують тісто.

Після того як тісто буде старанно розмішане і стане однорідним, гладеньким, додають протерту на тертці цитринову цедру, сіль і випікають млинці. У готових млинців обчищають підгорілі краї, згортають їх кутиками, обсмажують з обох боків на маслі, посипають цукровою пудрою або цукром і подають на стіл гарячими.

На 6 склянок пшеничного борошна 5 яєць, 6 склянок молока, цедру з 0,5 цитрини.

МЛИНЧИКИ ЗВИЧАЙНІ

Для млинчиків приготовляють рідке тісто, до складу якого входить борошно, молоко, яйця, сіль. Жовтки розтирають з цукром, вливають потроху молоко, кладуть сіль, розігріте вершкове масло, всипають борошно, розмішують, щоб не було грудочок, і змішують з піною збитих білків.

Тісто добре вимішують і печуть, як звичайні млинці, на гарячих, змащених маслом, маленьких сковорідках, але набирають настільки мало тіста, щоб воно, розливаючись по сковорідці, утворило зовсім тонкий млинчик. Після того як млинчик підрум'яниться, його перевертають на другий бік і через кілька секунд знімають. Млинчики подають з розтопленим маслом.

На 2,5 склянки борошна — 4—5 яєць, 200 г масла, З—4 склянки молока, 0,5 склянки цукру.

МЛИНЧИКИ УКРАЇНСЬКІ З ПОВИДЛОМ

Жовтки розтирають з цукром, вливають вершки, додають натерту цедру цитрини, всипають потроху пшеничного борошна і добре розмішують. Одержане однорідне тісто змішують з піною збитих білків і ставлять каструлю з тістом у холодну воду. Млинчики випікають на добре змащеній сковороді, зарум'янюють з обох боків. Готові млинчики змазують повидлом, укладають у каструлю, змащену жиром, посилану сухарями і ставлять у духовку на 10 хвилин. Млинчики викладають на тарілку у вигляді бабки і посипають цукром.

На 2 склянки борошна — 1 склянку цукру, 10 яєць, 1 склянку вершків, 2 склянки повидла, 50 г масла.

МЛИНЧИКИ З СИРОМ

Сир протирають крізь сито або пропускають крізь м'ясорубку. Заправляють цукром, сметаною, яйцями і розпареними родзинками, укладають на млинчик, загортають і підсмажують з обох боків. При відпусканні млинчики поливають розтопленим маслом, посипають цукром і окремо подають сметану. Млинчики з сиром, запечені в сметані, роблять так само, з тією тільки різницею, що їх укладають в сотейник, змащений маслом і посиланий сухарями.

Зверху млинчики поливають маслом і сметаною і ставлять в духовку запікатись.

На 2,5 склянки борошна — 4—5 яєць, 200 г масла, З—4 склянки молока, 0,5 склянки цукру.

Для начинки — 500 г сиру, 3 яйця, 2 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку родзинок.

МЛИНЧИКИ З ВИШНЯМИ АБО СЛИВАМИ

Промиті вишні або сливи очищають від кісточок, посипають цукром, дають 25— 30 хвилин постояти і відціджують сік. Підготовлені млинчики начиняють і підсмажують. При подачі на стіл посипають цукровою пудрою і поливають відцідженим соком.

Для начинки — 500 г вишень або слив, 0,5 склянки цукру.

МЛИНЧИКИ З ВАРЕННЯМ

Приготовлені звичайні млинчики намазують кожний з одного боку яким-небудь густим варенням без кісточок або фруктовим повидлом, згортають у трубку, змащують яєчним жовтком, обсипають сухарями, підсмажують з двох боків на вершковому маслі, обсипають цукровою пудрою і подають на стіл.

На 2,5 склянки борошна — 5 яєць, 50 г масла, 3—4 склянки молока, 0,5 склянки цукру, 1 склянку варення або повидла, 3 ст. ложки сухарів.

БАБКА З МЛИНЧИКІВ З ГРЕЧАНОЮ КАШЕЮ І М'ЯСОМ

Гречані крупи перетирають з сирим яйцем, підсушують і кладуть у підсолену киплячу воду із смальцем і варять до готовності. В готову кашу кладуть масло, варене посічене м'ясо, яйця, смажену цибулю, посипають перцем і добре змішують. Укладають у змащений жиром сотейник шар млинчиків, зверху кладуть начинку, потім знову шар млинчиків, і так повторюють кілька разів, але щоб верхній шар був з млинчиків. Потім обливають маслом і запікають в духовці. Подають як окрему страву або до борщу.

На 2,5 склянки гречаного або пшеничного борошна — 5 склянок молока, З яйця, 1 ст. ложку цукру, 1 чайну ложку солі, 1 ст. ложку жиру.

Для начинки — 500 г м'яса, 3 /4 склянки гречаних крупів, 1 склянку води, 1/2 склянки смальцю, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 цибулину, 5 яєць.

БАБКА З МЛИНЧИКІВ І ПШОНЯНОЇ КАШІ

Млинчики приготовляють так само, як і для бабки з млинчиків з гречаною кашею і м'ясом (беруть тільки пшоно). Для начинки варять на воді пшоняну розсипчасту кашу і заправляють її вершковим маслом.

В каструлю або сотейник, змащений маслом, кладуть млинчики, а зверху них — пшоняну кашу, яку знову покривають млинчиками, і так повторюють кілька разів, але щоб верхній шар був з млинчиків.

Зверху млинчики поливають розтопленим вершковим маслом і запікають в духовці. Подають як окрему страву, а також до борщу.

Для начинки — 1,5 склянки пшона, 0,5 л води, 100 г вершкового масла.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: блины




Категория: Несладкие мучные блюда | Добавлено 24.11.2014
Просмотров: 658 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Млинці і млинчики"

Млинці

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика